Един липсващ зъб

Един липсващ зъб

Имате липсващ зъб? Вземете мерки!

Eдиничен липсващ зъб може да бъде заместен с дентален имплант без да се увреждат здравите ви съседни зъби. След поставянето на импланта, върху него се завива настройка (пънче), което е основата за бъдещата коронка – вашият нов зъб.

Какво да очаквате в процеса? Ето етапите:

Планиране на лечението

Зъболекарят ви ще поиска рентгенова снимка и ще вземе отпечатък от съществуващите зъби, за да направи модел, по който да определи оптималното положение на импланта.

В някои случаи, може да е необходимо добавянето на костна тъкан, за да се създаде достатъчно пространство за импланта или мека тъкан, за да се подобри естетичния вид след имплантиране.

Поставяне на импланта

Зъбните импланти се поставят в челюстта чрез относително безболезнена процедура. На костта и венците ще им бъде дадено време да заздравеят – от 2 до 6 месеца, преди импланта да се „натовари“ с коронка. Следва „разкриване“ на импланта, при което върху него се поставя заздравителна надстройка или временна корона. Те имат за цел да оформят мястото на новия ви зъб. В много случаи, можете да получите временни зъби още в деня на имплантирането. Така ще възстановите спокойствие да се усмихвате и способността да дъвчете и да говорите.

Поставяне на короната

Финалната корона ще бъде поставена след 3 до 6 месеца, когато импланта е остеоинтегрирал и венеца е оформен, възстановявайки успешно вашата усмивка. С удоволствие ще разберете, че зъбните импланти са толкова етстествени на вид и на усет, че ще забравите за дискомфорта от липсата на зъб.

Прочетете още за това защо да изберете лечение с дентални импланти тук или вижте отговорите на най-често задаваните въпроси тук.

Прочетете още