13 пъти ДА на денталните импланти

13 пъти ДА на денталните импланти

Благодарение на тяхната ефективност, зъбните импланти са широкo използван метод за лечение в стоматологията. Постоянно фиксирани към челюстта, те се смятат за най-добрия вариант за подмяна на липсващи зъби. Имплантите са помогнали на много хора да променят живота си, възстановявайки усмивките им.

Ако страдате от липсата на зъби и търсите най-доброто решение, зъбните импланти определено са опцията, която трябва да изберете. Ако сте скептично настроени към тях, ето 13 причини, заради които имплантите си заслужават и са най-добрата алтернатива за лечение.

Най-близко до естествените зъби

Що се отнася до реконструктивната стоматология, няма по-добър вариант от денталните импланти за възстановяване на външния вид и функционалността на зъбните редици. Те изглеждат, усещат се и функционират като естествени зъби и това е огромен плюс.

Икономични

Въпреки че имат много по-висока първоначална цена, зъбните импланти са много икономични. Поставят се с еднократна процедура, не изискват периодична подмяна, а инвестицията в тях е само веднъж в живота. Това не е така например с мостовете и протезите, които изискват ремонти и подмяна през определен период от време.

Зъбните импланти подобряват външния вид

Липсващите зъби могат да бъдат голям удар по самочувствието на всеки човек. Денталните импланти  възстановяват естествения вид на зъбите, подобряват естетиката на лицето и спомагат за възвръщане на самочувствието и увереността.

Денталните импланти укрепват здравето

Липсващите зъби могат да увредят здравето на хората. Невъзможността за нормално хранене и дъвчене влияе негативно на цялата храносмилателна система. Неправилното сдъвкване на храната може да доведе до непълно действие на ензимите в организма. Зъбните импланти подобряват дъвченето и по този начин засилват цялостния процес на храносмилане.

Имплантите са много удобни

За разлика от протезите, които са сменяеми и се нуждаят от специални лепила, за да останат на мястото си, зъбните импланти са трайно фиксирани към челюстната кост и не се отстраняват при хранене или миене на зъбите. Това прави импланти удобни и безпроблемни.

Без специална поддръжка

Що се отнася до грижите за зъбните импланти, всичко необходимо са четка и конец за зъби, с които да се почистват остатъците от храна след всяко хранене. Това са същите грижи, които трябва да се полагат и за естествените зъби. Имплантите изискват много малко грижи, а могат да се използват с години.

Без страх от зъбни инфекции

При зъбния имплант няма причина за притеснение от кариеси. Упората, върху която е фиксирана короната, е много силна и няма да бъде разрушена при никакви обстоятелства. Следователно няма причина за притеснение от зъбни инфекции.

Дълголетие

Друга причина, поради която да предпочетете зъбните импланти е, че могат да се използват цял живот. При условие, че се поддържа добра хигиена на устната кухина, зъбните импланти могат да служат с години, което оправдава направената инвестиция. Това всъщност им дава предимство пред другите алтернативи, чийто живот е около 10 години.

Живот без ограничения

Протезите причиняват доста неудобства що се отнася до хранене. Те ограничават храните, които могат да се консумират. Докато със зъбните импланти можете да хапвате каквото пожелаете. Тази свобода доказва, че инвестицията направена при поставянето на импланти е възможно най-доброто решение.

Подходящи за всички

Имплантите не са предназначени за определена група хора! Те са подходящи за всички, стига да са завършили разтежа си. Всичко необходимо е добро здраве и достатъчно челюстна кост, в която да бъдат поставени. Не са необходими специални нужди, за да може човек да получи зъбен имплант – достъпни са за всеки.

Бърз оздравителен процес

След поставянето на имплантите са нужни няколко месеца за остеоинтеграция (вкостяване). А за да заздравее мястото напълно, са необходими само от 6 до 10 седмици след операцията.

Без странични ефекти

Зъбните импланти са напълно безопасни и няма странични ефекти свързани с тях. Има много малко случаи в имплантологията, в които нещо се е объркало и повечето от тях се свеждат до небрежност и лоша орална хигиена.

Предотвратете сериозни усложнения

Зъбните импланти си заслужават, защото помагат да се предотврати развитието на сериозни зъбни усложнения. Темпоромандибуларните ставни проблеми например са често срещани при хора, живеещи с липсващи зъби и са причинени от дисбаланса на челюстта. Тези усложнения са много сериозни и изискват много пари за лечение. Имплантите помагат да се предотврати развитието на тези проблеми и спестяват болка и дискоммфорт.

Ето защо, не се колебайте, а кажете ДА на зъбните импланти.

 

Прочетете още