Какво представляват зъбните импланти?

Какво представляват зъбните импланти?

Какво представляват зъбните импланти и решение ли са за замяна на липсващи зъби?

Зъбните импланти са решение, гарантиращо здрави и естествени зъби. Те ви позволяват да живеете, да се храните, усмихвате и говорите уверено, без да се притеснявате от зъбите си.

Мислете за зъбните импланти като за изкуствени зъбни корени, подобни на винтове.  Имплантите се поставят в челюстта (А), свързват се естествено с вашата кост и осигуряват здрава основа, която да поддържа новите ви зъби.

Свързващият елемент – известен като пънче или надстройка (В) – се поставя върху импланта, за да бъде опора на бъдещите корони. Те са направени по поръчка, за да съответстват на естествените ви зъби и да паснат в устата ви (C).

Съвременните дентални импланти се използват успешно повече от 30 години. Те са най-устойчивото решение, което специалистите предлагат за подмяна на увредени или липсващи зъби. Най-хубавото е, че тези нови зъби се усещат, изглеждат и функционират както естествените.

Когато манипулацията се извършва от опитен имплантолог, поставянето на импланти е една от най-безопасните и предвидими процедури в стоматологията.

Имате още много въпроси около денталните импланти? Вижте отговорите на някои от тях тук.

Прочетете още