TeethXpress

Мисия „Усмивка за НОВ живот“ – Историята на Сияна Петкова

Развитието на денталната имплантология търпи динамични промени и достига нови нива, които не само позволяват на пациентите да възстановят усмивката си изцяло, но и това да бъде реализирано понякога само в рамките на един ден.
Това е историята на Сияна Петкова, която се подлага на процедурата TeethXpress и възвръща своята усмивка в рамките на 48 часа.

Сияна е от София, на 57 години и по професия е продавач-консултант. Работата ѝ е обвързана с постоянна комуникация с клиенти и поради тази причина състоянието на усмивката ѝ е от първостепенно значение за нея. Причината да избере цялостно възстановяване е обвързана с дискомфорта, който създава носенето на зъбни протези и болката, причинена от мостовата конструкция, под която истинските ѝ зъби се рушат.

„Състоянието на пациентката беше доста тревожно при първото посещение – мобилна и клатеща се горна протеза, възпалени и болящи долни венци. Дъвкателната функция беше затруднена, а дъхът – неприятен. Цялата съвкупност от тези проблеми влошаваше качеството на живот на Сияна. Обсъжданият вариант за лечение беше само един – TeethXpress – фиксирани конструкции върху импланти. Пациентката заяви, че не би желала да има нови подвижни протези нито горе, нито долу. Освен това състоянитето на долните зъби не позволяваше те да бъдат възстановени. Желанието на Сияна бе единствено да получи фиксирани зъби, които да не бъдат поставяни в чашка през нощта.“, коментира доктор Калин Маринов от Sky Dental Clinic, който поема лечението на Сияна Петкова.

ПРЕДИ

СЛЕД

Цялостната процедура преминава през няколко етапа, които са ключови за успешния краен резултат. Доктор Маринов разкри, че след избора на процедурата TeethXpress, „пациентката беше почистена от плака и зъбен камък в долна челюст, за да се намали бактериалното число в устата и възпалението на венците. Тя е с контролиран диабет, но въпреки това беше направена консултация с нейния ендокринолог при второ посещение. На трето посещение вече се пристъпи към вадене на зъбите и имплантиране горе и долу, като временните конструкции бяха готови за тест на естетичните и функционални параметри на следващия ден и финализирани ден по-късно, т.е. пациентката си тръгна с нова усмивка 48 часа след поставянето на имплантите. Цялото лечение в горна и долна челюст специално за този пациент отне 3 дни. Контролните прегледи бяха насрочени по следния начин – трети ден, една седмица, две седмици и един месец.“

Ето и какво още сподели Сияна Петкова в анкетата, направена от д-р Маринов и неговия екип, след приключване на лечението:

Защо избрахте лечение с дентални импланти, вместо с протези?

Защото е по-хубаво и лесно за поддържане, имплантите са вечни.

Какво Ви накара да изберете процедурата TeethXpress?

Накара ме това, че бях с протези, които ме измъчваха, постоянно ги свалях и слагах, лепях ги и този процес ми създаваше голямо неудобство.

Същевременно имах и мост, под който зъбите ми се бяха разрушили и ме боляха. Този проблем изискваше незабавно решение!

Как избрахте специалиста, на когото да се доверите?

Избрах го защото за мен, той е най-добрият имплантолог с опит. Това е единственият доктор, на когото бих се доверила в този случай. Д-р Калин Маринов и екипът на Sky Dental Clinic са истински професионалисти.

Как бихте описали процеса на лечението?

Бързо и безболезнено! Екипът се погрижи за моя максимален комфорт.

Бихте ли препоръчали това лечение на ваши близки и защо?

Да бих препоръчала, защото това е най-доброто лечение за случаи като моя.

Промени ли се начинът ви на живот след лечението и ако да, как?

Да, промяна определено има. Започвам нов живот! Имам красива усмивка, промени се излъчването ми, чувствам се здрава, пълноценна и красива.

Хубаво ми е 🙂

Благодаря Ви д-р Калин Маринов – на Вас и на целия екип на Sky Dental Clinic.

Повече за клиниката и д-р Калин Маринов вижте тук Sky Dental

Всичко, което трябва да знаете за процедурата TeethXpress.

Прочетете още