Много липсващи зъби

Много липсващи зъби

Имате много липсващи зъби?

Ако ви липсва повече от един зъб, поставянето на дентални импланти е най-добрата опция за вас. Възстановете вашата усмивка с поставянето на няколко импланта с индивидуални корони или свързани в мост, фиксирана протеза, поддържана от импланти или подвижна протеза, стабилизирана с импланти.

Подмяна на няколко липсващи зъби с мост

Най-добрата алтернатива при няколко липсващи зъба е поставяне на импланти, заместващи всеки един от тях по отделно. Така ще осигурите възможно най-доброто им поддържане с времето и дълъг живот на новите ви зъби. Но понякога тази възможност е ограничена. Тогава можете да изберете поставяне на мост, поддържан от импланти. Така не само ще предпазите съседните останали зъби от разрушаване, но ще дадете възможност на костта под моста да се стимулира и да не се стопява с времето.

Фиксирани протези поддържани от импланти

Ако всички зъби от долната или горната ви челюст липсват или са компрометирани и трябва да бъдат отстранени, протезата ви може да бъде фиксирана върху импланти. Броят на имплантите варира при всеки пациент. Новите ви зъби са здраво поддържани от имплантите, стимулират челюстта и спират костната загуба. Вашият зъболекар може да свали протезата, когато е необходима поправка и почистване.

Подвижна протеза стабилизирана с импланти 

Ако всички зъби от долната ви челюст липсват, вашата протеза може да бъде стабилизирана с помощта на няколко импланта, които се завиват заедно с надстройките за захващане на конструкцията. При тази процедура, протезата ви се захваща стабилно, но в същото време може да се сваля лесно за ежедневно почистване.

Вижте още по темата и се запознайте с някои лични истории, разказани пред нас в нашия TeethXpress Blog.

Прочетете още