Нови зъби за един ден – Мит или Реалност?

Нови зъби за един ден – Мит или Реалност?

Може би сте чували или сте виждали реклами, в които ви обещават нови зъби за един ден.

Прекалено хубаво ли е, за да е истина?

Добрата новина е, че това не е мит! Но в реалността процесът е обвързан с добро планиране и няколко предварителни посещения при вашия имплантолог, който ще ви подготви за „специалния“ ден.

Понятието „Зъби за един ден“, обикновено се отнася за цялостно възстановяване на зъбите от една челюст с импланти. В тези случаи се премахват всички увредени зъби, поставят се дентални импланти и временна версия на вашите зъби. Всичко това – с едно посещение в кабинета!

След заздравяване на костта и венците няколко месеца по-късно, се поставят и постоянните зъби. Можем спокойно да кажем, че този тип „дентално преобразяване“ наистина променя живота на пациентите.

Факт е, че повечето хора нямат нужда от отстраняване на всички зъби. Но при други това за съжаление се налага. А „Зъби за един ден“ е тяхната уникална възможност да преодолеят травмата, да си върнат самочувствието и – най-вече – усмивката.

Но! За да вземете своето информирано решение относно комфорта, функциите и естетиката на избраните импланти, трябва да знаете някои важни неща!

Как работят зъбните импланти?

Денталните импланти пасват и се усещат като естествени зъби. Затова и не е случайно, че технологията вече се утвърди като нов и надежден стандарт за възстановяване на увредените и изгубени зъби.

Всъщност имплантът е изкуствен заместил на зъбния корен. Той се поставя чрез хирургична интервенция, а върху него се слага корона, мост или протеза. Обикновено имплантът е изработен от титаниева сплав, която човешкият организъм не разпознава като чуждо тяло. А това му дава възможност, след определен период от време, успешно да се интегрира в челюстта.

Имплантирането може да включва една или повече хирургични процедури. Имплантологът ще обсъди с вас всички възможности. Ще изработи и план за цялостното ви лечение още преди операцията. Ще ви даде инструкции как да поддържате устната си хигиена и как да се грижите за новите си зъби. Следвайте ги.

Защото „това е дългосрочна инвестиция в денталното ви здраве, и екипна работа за вас и вашия зъболекар“. Думите са на оралния хирург от Ню Йорк д-р Барт Силвърман, който определя имплантолога като вашия „ценен ресурс по време на това пътуване“.

Разберете дали денталните импланти са подходящи за вас.

Имате увредени или липсващи зъби? Мъчат ви постоянно дентални проблеми? Изтощили сте се от мъчителни, но временни решения? Тогава вашето решение може да е в денталните импланти.

Първата ви стъпка е да насрочите посещение при стоматолог. Необходимо е той непременно да бъде специалист имплантолог, а не общопрактикуващ зъболекар.

„Денталните импланти са най-добрата опция за замяна на зъбите и единствената, която всъщност помага да се запази естествената кост на челюстта ви.“
д-р Барт Силвърман.

Вашето здравословно състояние оказва влияние.

При срещата с вашия имплантолог ще бъдете подложени на обстоен стоматологичен преглед и изследвания. Това включва рентгенови снимки, дигитално сканиране на устата и други. Изследванията са необходими за оценката на зъбите, венците и костната структура. И най-вече за успешното изготвяне на план за лечение.

Възможно е да се направи и 3D снимка, за да се определи още по-точно състоянието на наличната кост. Възможно е да съществува костен дефицит. Но за щастие вече има нови техники за неговата корекция. Имплантологът ще обсъди с вас възможностите и ще вземе под внимание медицинската ви история. Определени медицински състояния като диабет, левкемия и други системни заболявания могат да повлияят на лечебния процес. Но въпреки това денталните импланти остават най-рационалното и надеждно решение за повечето хора.

Важно е да знаете, че тютюнопушеното също може да повиши усложненията при оздравяване.

Вашият зъболекар ще ви помогне да разберете какво влияние може да окаже медицинското ви състояние при лечение с импланти.

А когато то приключи, от ключова важност ще бъде да поддържате отлична устна хигиена и да планирате редовни посещения при зъболекаря. По този начин можете да сте уверени, че имплантите ви ще са с вас за цял ​​живот.

Кога и защо може да отнеме повече от един ден?

В по-голямата част от случаите лечението с импланти се изчерпва в една хирургична визита. При тях всички засегнати зъби са отстранени и незабавно се поставят импланти и временни зъби.

Лечението с дентални импланти включва не само хирургична, но и възстановителна фаза. За да бъде то успешно, е нужно костта около имплантите да заздравее.

Понякога се налага предварителна подготовка на мястото за поставяне на имплант. Това може да наложи няколко допълнителни процедури преди имплантиране.

След като е настъпило адекватно излекуване, започва възстановителната фаза. В зависимост от сложността на случая, тя може да продължи от един до шест месеца. В редки случаи и по-дълго.

 Какво да очаквате по време на операцията?

Поставянето на дентален имплант е извънболнична операция. Всеки пациент е различен и хирургичните протоколи са персонализирани съобразно специфичните нужди.

Стандартната хирургична процедура изглежда така. Ако има болни зъби, те се отстраняват с помощта на локална упойка. При нужда се поставят костни присадки и челюстта се подготвя за поставянето на зъбните импланти. След имплантиране е необходимо време, за да може всеки имплант да срасне с челюстната кост.

След оздравяването вашият имплантолог ще вземе отпечатък или ще сканира устата ви, за да изработи индивидуални изкуствени зъби. Така само след няколко кратки посещения ще имате възможност да се радвате на нова усмивка, увереност и комфорт.

Ако се подлагате на процедура за пълно възстановяване като TeethXpress, може да очаквате в рамките на едно посещение да ви бъдат премахнати всички болни зъби, да се поставят имплантите и да напуснете кабинета с временна версия на новите си зъби. На по-късен етап ще ви бъдат поставени и финалните корони.

Радвайте се на новата си усмивка!

Искате да не се тревожите вечно коя храна е „безопасна“ за ядене?

Искате да не се притеснявате от „тракане“ в устата си при говор?

Искате отново да се смеете без неудобство?

Денталните импланти изглеждат и се чувстват като естествени зъби. С тях всички неудобства на обикновените протези отпадат.

А това означава да живеете отново по начина, който искате. С усмивка!

Звучи ли ви това като нещо, което ви интересува?

Свържете се с нас. Или прочетете още за TeethXpress в нашия блог.

Прочетете още