Подходящ ли сте?

Подходящ ли сте?

Подходящ ли сте?

Зъбните импланти са правилният избор за хора от всички възрасти, независимо дали сте с липсващ зъб по рождение или сте имали нужда от отстраняване на зъбите поради нараняване, инфекция или разваляне. Те могат да бъдат опция и за подрастващите, след като разтежа и развитието на лицевата структура са завършени. Обикновено това се случва след 16-годишна възраст при момичета и след 18-годишна възраст при момчета.

Предимствата:

Ето четири важни предимства на зъбните импланти, в сравнение с алтернативи като протези и мостове:

• Ще изглеждате и ще се чувствате чудесно. Имплантите се усещат, изглеждат, прилягат и функционират като здрави, естествени зъби. Те са толкова удобни, че не е нужно да мислите за тях. Може да ги четкате и почиствате с конци, както правите с естествените си зъби – няма нужда да ги отстранявате за почистване. Те ви помагат да запазите естествената форма на лицето и усмивка си.

• Създадени са да издържат. При правилна грижа могат да ви служат в продължение на няколко десетилетия. Много други опции като някои видове зъбни мостове и протези се налага да се заменят сравнително често – на всеки 5 до 10 години, което изисква значителна инвестиция на време и пари.

• Можете да живеете живота си уверено. Вашите импланти ще бъдат стабилни – те няма да се местят или тракат, когато говорите, ядете или се смеете. Също така ще откриете, че речта ви е по-естествена, ще имате спокойствие да консумирате това, което обичате, да казвате каквото искате да кажете, да бъдете толкова активни, колкото искате и да се усмихвате широко.

• Имплантите защитават челюстната кост и здравите зъби. Празните пространства в устата, след загуба на един или повече зъби, могат да доведат до проблеми, свързани със здравето като влошаване качеството на челюстната кост. Те са единствената опция за замяна на зъбите, която стимулира срастването на костта с импланта и  предотвратява костната загуба. Поставянето на зъбни импланти, възможно най-скоро след загубата на зъб, предотвратява стопяването на костта. При зъбните импланти не се налага умъртвяване и изпиляване на съседни зъби, за да се закрепят мостове или частични протези.

Прочетете още