предимствата на денталните импланти

Предимствата на денталните импланти

Най-добрият заместител на истинските зъби са денталните импланти! Предназначени са да изглеждат, да се усещат и да функционират като естествени зъби, за да бъдете уверени в усмивката си. Имплантите са дългосрочна инвестиция, която ще ви струва по-малко във времето от традиционните опции за замяна на зъби.

Пет причини, поради които зъбните импланти са толкова популярни

1. Естествен вид и удобно прилягане.

Денталните импланти са предназначени да изглеждат, да се усещат и да функционират като естествените ви зъби. Освен това дават на пациентите увереност да се усмихват, да се хранят и да се занимават със социални дейности, без да се притесняват как изглеждат и дали протезите им ще паднат.

2. Дълготраен и надежден.

С подходяща грижа и поддръжка, имплантите издържат поне толкова дълго, колкото конвенционалните възстановявания на зъби и имат предвидими резултати.

3. Висок процент на успех.

Добре планираните и поддържани импланти обикновено предлагат „нива на оцеляване“, сравними или по-добри от другите опции за замяна на зъби. Тъй като технологиите и техниките за имплантиране се подобряват постоянно, успехът им се увеличава. Хората с добро здраве имат най-голям шанс за успешни импланти.

4. Подобрена способност за хранене и дъвчене.

Денталните импланти са „закотвени“ в челюстната кост точно както естествените зъби. С течение на времето те помогат да се запази челюстната кост и значително да се намали костната резорбция. Заместването на липсващи зъби с импланти ви позволява да дъвчете по-добре храната си и да говорите по-ясно.

5. Подобрени черти на лицето и състояние на костите.

При зъбните импланти не се налага изпиляване на съседните зъби както при конвенционалните мостове. Те също така запазват костта и значително намаляват стопяването и, което от своя страна би довело до загуба на височината на челюстната кост. Имплантите помагат да възстановите структурата на челюстната кост, намаляват натоварването върху останалите зъби и така забавят промените.

Поради всички тези предимства, зъбните импланти са отлична дългосрочна и надеждна инвестиция във вашето орално здраве.

Прочетете още за стойността на денталните импланти тук.

*Източник: University of Illinois at Chicago (UIC) College of Dentistry

Прочетете още