Моя клиентка

Взех да се взимам насериозно с тези зъби май…Много странно, как те завърта живота! Без да се усетя, започнах да се заглеждам по зъбите на хората, даже аха – да започна да давам съвети без да ми ги искат, защото едва ли не, имам много опит, много ги разбирам нещата. Аз нали се срещам с много хора, беше въпрос на време да срещна човек, който има опит с лечение подобно на моето… Срещата си беше по работа, но както често се случва, разговорът завива към някоя болна за събеседника тема. Става дума една дама, моя клиентка – не я бях срещал от известно време. Тя започва направо да се оплаква как имала проблеми със зъбите, сериозни от години (- е знам, казвам – то как да не знам – доста зле беше фасадата, виждаше се отдалече) , тежало ѝ и мъжът и решил да ѝ направи подарък – нови зъби. Като започна с подробностите си помислих, че са като моите, TeethXpress, но в последствие разбрах, че е нещо друго. Тя идеята е същата – получаваш нови зъби върху импланти за няколко дни – ама резултатът беше, меко казано различен. Аз затова се стреснах – на колко хора само хубави неща съм разказал, а то гледай какво става. Олекна ми като започва да разказва жената – стана ясно, че е била друга имплантна система, друг зъболекар, друга цена. Беше интересен моментът с цената – както тя каза – „когато разбрах колко ще ми струва, истински се зарадвах“ (а аз, опитният, направо си глътнах езика) – в смисъл, че цената, която е чула жената е била мноого добра, направо евтина. Но както казват англичаните – не съм толкова богат, че да си купувам евтини неща. Когато става дума за здраве, тази поговорка си е точно на мястото. За съжаление в нашата страна не е като при англичаните, ама тя тази е дълга тема – колко англичани без нито един зъб съм видял… Малко се отнесох, но да се върна – оказа се, че нещата при нея не са се развили много добре, много оплаквания и проблеми, сега всичко трябвало да се преправя – тя разбира се хем иска да си реши проблемът, хем не ѝ се започва всичко отначало… а и този път май вече и стана ясно, че ще трябва да отиде при някой зъболекар, който наистина знае какво прави и има достатъчно опит, така че да поправи нещата. И няма как да е евтино – не знам този път кой ще плати…
Аз най-добронамерено и препоръчах моите зъболекари, но честно – със свито сърце – не знам какво ще се случи – жената вече е много изнервена, обезверена, мнителна… няма да е лесно.
Искренно се надявам всичко да приключи добре, защото от личен опит знам колко важен е резултатът и си давам сметка колко е важно да се проверяват важните детайли, когато предприемаме сериозни стъпки, най-вече за здравето си. Стискам палци.