Защо е по-добре да избера имплантните протези пред обикновените ?

Зъбните импланти предлагат няколко предимства пред другите възможности за заместване на зъб. В допълнение на това, че изглеждат и функционират като естествени зъби, имплантно поддържаните мостове заменят зъби, без помощ от съседните естествени зъби.

Другите широко разпространени възможности за лечение на загубата на няколко зъби, като фиксирани мостове или снемаеми частични протези, са зависими от съседните зъби.

Имплантите осигуряват на протезата стабилност без нужда да се жертват наличните естествени зъби. Небцето е свободно, можете да дъвчете и да се смеете свободно. Обикновено е възможно дори да използвате новите си зъби веднага след завършване на лечението.

Ако нямате нито един естествен зъб, може да се изработи мостова или сменяема протеза върху импланти. Тъй като имплантите ще заменят някои от зъбните ви корени, вашата кост ще бъде по-добре запазена. С един обикновен мост или снемаема частична протеза, костта ще започне да се резорбира (да се стопява) във времето, поради неестествения натиск. Зъбните импланти се интегрират с челюстната ви кост, помагайки тя да бъде запазена здрава и непроменена.

В дългосрочен план имплантите са естетични, функционални и удобни. Венците и костта могат да се отдръпнат от един обикновен мост или частична протеза, оставяйки видим дефект. Резорбираната кост под мостовете или снемаемите частични протези може да доведат до хлътнала и непривлекателна усмивка. Снемаемите частични протези могат да се движат из устата ви и да ви пречат да консумирате определени храни.

Прочетете още