На какви етапи се прави имплантирането?

Първата стъпка е поставянето на самата фикстура – имплантът, който изглежда като винт трябва да се постави във вашата челюст. През следващите два до шест месеца, имплантатът и костта се оставят да се скрепят заедно (да остеоинтегрират) и да формират основата за вашия нов зъб. През това време ще имате временна корона, която ще замества липсващите зъби. Така ще усетите възстановеното спокойствие да се усмихвате и способността да дъвчете и да говорите.

В някои случаи, във втория етап се налага да бъде разкрит импланта и към него се прикрепя заздравителна надстройка. Този малък метален щифт, наречен надстройка, завършва основата, върху която вашият нов зъб ще бъде поставен. Венците ви ще заздравеят до няколко седмици след тази процедура. Върху надстройката се поставя временна корона.

На финала, три до шест месеца след поставяне на временната корона, ще бъде изработена и поставена окончателна корона.  Ще установите, че зъбните импланти са толкова етстествени на вид и на усет, че ще забравите за дискомфорта от липсата на зъб.

Прочетете още